Nebojša Vučinić

Dugogodišnji novinar "Novosti", u kojima je prošao sve stepenice - od saradnika gradske rubrike, preko mesta njenog urednika, noćnog urednika, urednika "Evropskih Novosti" do pozicije urednika spoljnopolitičke rubrike - već šestu godinu je odgovorni urednik mesečnika "Novosti Enigma".

Veoma aktivan na društvenim mrežama, od 2008. ima svoj blog "Pišem, dakle postojim" (www.vucinic.me), u kome obrađuje širok dijapazon tema od politike do kulture, a kao aktivni borac protiv pretvaranja novinarstva u poslušništvo, propagandu i PR, odnedavno je pokrenuo i online školu novinarstva "Nebojšina medijska škola" (https://nessko.wordpress.com/).

Učesnik je velikog broja različitih medijskih akcija i projekata, trenutno je uključen u projekat mojizbor.info, a kao gostujući kolumnista piše i za nekoliko veoma uglednih portala.

Pregled meseca iz ugla Nebojše Vučinića.

Politički događaj meseca je međudržavni skandal napravljen na osnovu pogrešnog prevoda, koji je objavila formalnopravno ugašena novinska agencija.

Temelji razgradnje novinarstva kao struke od strateškog interesa i medija kao nacionalnog dobra postavljeni su još u vreme borbe protiv Miloševićevog režima, kada su formirani "slobodni", "demokratski" mediji, nasuprot "državnim", "režimskim", "neslobodnim"...