Foto: 
matt kornatz

Konfučije, izvor konfuzije

Nekada davno bio je jedan. Došao je i drugi, pa treći, dok ih se nije nakupilo nekoliko miliona. A onda, bez griže savesti napadoše jedno malo selo u Transilvaniji, iznabadaše lokalno stanovništvo i napiše mu se krvi. Samo grofa Drakulu nisu degustirali zbog toga što je grof, veruje se iz posebnih razloga. Kažu da je grof učio napamet pisanje Konfučija, pa je postao malo konfuzan. Ukonfuzila se i Alisa kada je prvi put banula u zemlju čuda, jer je Doroti konfuzno uplovila u Oz. I tako je sav svet postao konfuzan, pa i komarci koji sada napadaju u manjim formacijama i samostalno. Međutim, konfuzni komarci su odustali od Konfučija, ali su ipak ostali konfuzni. Iskonfuzirao se i Horacije kada je upao u rupu od kanalizacije dok je išao u ujedinjene nacije, pa je pred tri konfuzne gracije potpisao dve konfuzne kapitulacije. I kanalizacija je postala konfuzna kada je skontala šta se sve u nju uliva, a uliva se. Samo Konfučije nikada nije bio konfuzan, jer nije čitao svoje beleške.

Konfuzija se nekako neprimetno uvukla u sve gde se uvući može, pa i u nas. Tako konfuzni ne znamo ko nas, kako nas i dokle će da nas. Realno znamo, ali smo već toliko oguglali da nam gaće same spadaju, a u nacrtu nekog novog zakona će biti obavezne jutarnje i predvečene promenade na javnim mestima bez garderobe. Tako će moći ko hoće, kada hoće, kako hoće i koliko hoće. To bi se moglo pretvoriti u paradoks, jer bi svakodnevne promenade ponosa mogle povoljno uticati na natalitet. Oooops, izvini komšinice, mislio sam da je moja… Ma, nema veze komšija, biću ja i sutra ovde… Naravno, ako komšiju vidiš u pink zoknicama, imaš dve mogućnosti, pa ti biraj. Sve u svemu, biti će to pravi mali raj za sve, pa i za ponosne i pedofile svih vrsta, zbog kojih su deca predškolskog uzrasta su potpisala peticiju protiv erotskog nasilja nad kučićima i mačićima, dok vučići dolaze u obzir. Na radnom mestu radnici će morati da se kreću četvoronoške, što će olakšati posao poslodavcu. To ne važi kod poslodavaca iz Koreje, jer oni kod radnika zahtevaju upotrebu pampersa čiji je sadržaj često nepoznat. Ukoliko konfuzna mlada i atraktivna devojka želi da se promoviše na estradi, takođe mora da se kreće četvoronoške, čak i bez pampersa i uspeh je zagarantovan. Industrija kondoma bi propala, kobasice, krastavci i drugo egzotično povrće bi se prodavalo u obliku žetona, dok bi auto industrija morala da preradi mehaničke menjače u digitalne. Dakle, još jedan napredni napredak tehnike.

Pojedinačna konfuzija većih razmera može dovesti do nebuloze, a kasnije i do konfuzne nebuloze pri čemu se nadamo nekim boljim danima, ali nema ko da nam ih da. Neki su toliko nebulozno konfuzni da veruju da će nam deda mraz doneti boljitak za dve godine, kada će sa besplatnim sendvičem biti možda i salveta po promotivnoj ceni.

Blago onom ko na vreme poludi. Budale nisu iskompleksirane konfuzijom, što je logično, jer ni jedna budala nije čitala Konfučijeve beleške. Budali je svejedno da li ima na sebi garderobu ili nema, da li će joj neko uvaliti ili ne, jer uvalio budali ili ne, budala će i dalje ostati budala. Kod ovaca je slična situacija, iako nisu sve ovce budale. Ne čitaju Konfučija, ali su toliko konfuzne da ne razlikuju ovna od čobana. Ipak, poštuju novi nacrt novog zakona, pa pretvoriše pašnjake u šetališta raznih parada.

Komentari

Komentari