Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“: Šolaka za predsednika!

"BIA me je obavestila da je to uticaj Šolaka na politiku Slovenije", reče Vučić povodom odluke Slovenije da ne da agreman na predlog Srbije za imenovanje Zorana Đorđevića za ambasadora u toj zemlji. Ja ne verujem u to, ali proveriću, pa ćemo u skladu sa tim dati odgovor Sloveniji, reče dalje Vučić.

A šta ako Slovenija ne želi da saopšti razloge, što bi bilo u skladu sa diplomatskim uzusima, jer smatra se da je prihvatanje takvog predloga stvar diskrecione ocene zemlje kojoj je predlog upućen. Sledi li nam tada period „diplomatskog“ prepucavanja sa tom zemljom regiona i kao posledica toga vakum ne samo u diplomatskim već i u svim drugim međusobnim odnosima.

I eto, ogledao  sam se i u ulozi proroka. Rekoh u prethodnom tekstu (Politika, opancar.com), da će Zoran Đorđević, direktor pošte, kandidat za budućeg ambasadora u Sloveniji, čim sredi Poštu, srediti i odnose sa Slovenijom – ispostavilo se brže nego što se to i očekivalo.

Mi smo u ovoj zemlji navikli da taj Šolak bude razlog svih naših problema, pa je normalno pretpostaviti da kad se već petlja u naše odnose sa Slovenijom, da to isto radi i sa Hrvatskom, čime bi se dao objasniti i naajnoviji špijunsko-diplomatski rat sa tom zemljom – proterivanje prvog sekretara hrvatske ambasade u Beogradu i uzvratno proterivanje savetnika srpske ambasade u Hrvatskoj.  

A kad smo već kod toga, valjalo bi preispitati i razloge proterivanja Vladimira Božovića, bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori, mora da su i tu upleteni prsti Šolaka.

I sad, ja razmišljam, ko je taj Šolak koji nam uređuje odnose u regionu? Mora da je to neki jako sposoban čovek, a tajkun, obogatio se a niko da ga uhapsi. Ni njega ni Đilasa – sa sve onih njegovih legendarnih 619 miliona eura, za koga nam se sa najvišeg mesta redovnno  saopštava da je i on običan tajkun. A baš bi nam tih 619 miliona eura dobro došli u ovoj izbotrnoj kampanji.

A kad pomenuh izbore – zašto Šolaka za predsednika, kod tolikih grehova koji mu se stavljaju na teret?

Ma pusti to – važan je dobar nalog, što bi rekli u onim kladioničarskim reklamama. Imam informacije, da je on spreman  da svim penzionerima Srbije podeli po 30 hiljada dinara, što je za 50% više od onog što nudi vlast u ovo ptredizborno vreme.   

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari