Kultura

Kultura

Saša Micić Monegorijas - Knez Mihajlova, prekoputa Kolarca.

Prva knjiga Nataše Đurović, kolumniste, esejiste, pravnika, pod nazivom "Dnevnik dokone domaćice".

Srbija polako postaje država festivala koja gravitira da uđe na mapu svetske turističke ponude. Nudimo svetu iće i piće, a takođe i lepe, jeftine žene i dobru muziku. Pa šta tu ima da se ne voli?

Ovčarsko-kablarska klisura, koja se nalazi naputu Čačak-Užice, duga je dvadeset kilometara. Karakterišu je strmi obronci Ovčara i Kablara, meandri Zapadne Morave, bujna vegetacija i veliki broj manastira smeštenih blizu glavnog puta...

Nakon uspešne premijere predstave ,,Da li je kabare kriv?'', đaci škole mjuzikla Eudven su vredno radili na još jednom novom mjuziklu.

Ostatak večeri protekao je u temi oko predstojećeg dvoboja između ugledne Firentinke i kapetana. Niko nikada nije čuo za megdan oružlem između žene i muškarca.

Kada je 1844. napisao rad na 230 strana o svojim otkrićima, sastavio je i testament i naslovio ga na svoju suprugu.

Razmišljajući o čemu bih pisao, a od mnoštva raznih tema i sadržaja, odlučio sam, da se osvrnem na Ustave iz perioda istorije Srbije, zaključno sa ustavima pre nastanka druge jugoslovenske države.

„Jelena Anžujska, o čijem poreklu se spekuliše i koje nije tačno utvđeno, bila je jedna od žena koje su ostavile trag u našem kulturnoistorijskom nasleđu.“

Čuvena Šredingerova mačka je istovremeno živa i mrtva, dok se merenjem ne utvrdi šta je od ta dva.

Pages