Mr Dejana Pataki

Crvenokosa veštica, od uvek se trudila da se razlikuje u sitnicama od drugih, od nošenja sata naopako na desnoj ruci, do crvenih obrva, da ne bude kao drugi. Voli ljude, umetnost, politiku... Njeno prirodno stanje je levičarsko. Ima sve ono što treba da ima osoba njenih godina i po neku sitnicu više, a to je da ima sebe i da snagu nalazi samo u sebi. Rođena je 1969.

Povodom svetskog dana socijalne pravde 20. februara.

Zimsko doba donosi i zimske lokalne radosti, kobasijijade, slaninijade, čvarkijade, nekada vašarskog tipa, a danas uzdignute, bar po nazivima i objavama, na nivo festivala. Festival slanine, to baš zvuči veličanstveno i zdravo masno, a ljubiteljima ove poslastice, vodica na usta curi.

Evo, već šesnaest godina traje igra nesposobnih oko fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina.

„Je l` ti to treći tanjir? Koliko ti možeš da jedeš, nemoj da se ugojiš, ja hoću zgodnu ženu!“ Pogledam ga, on još uvek srče „prvi tanjir“ sve prismače`lebom bijelijem.

Veliki problem žena u Srbiji jeste nezaposlenost. Iz nezaposlenosti proizilaze i drugi problemi žena. Nemogućnost planiranja porodice je teret. Srbija je u velikom problemu zbog niskog nataliteta, a taj problem i dalje raste.

Naime, februara 2015. godine je zaključen ugovor o izgradnji dva vrtića u Zrenjaninu (u naseljima Putnikovo i Bagljaš) u vrednosti 95.132.671,94 dinara, bez PDV. Ugovor je zaključen na period od 130 radnih dana.

Priča na osnovu dokumentacije jednog građanina

Setila sam se izreke koju sam čula u detinjstvu: „Bolesne i sirotinju niko ne voli“. Tu, gorku istinu sam razumela kad sam odrasla.

Ako tražimo u Srbiji primere ropstva, brzo ćemo ga naći u obliku radničkog ropstva gde je odnos prema radniku vrlo sličan ropskom odnosu.

Kuma mi pričala kako je u mladosti imala malog umiljatog psa. Prema svima je bio dobar, ali kad vidi poštara, poludi, laje kao velika zver, pregrize kaiš i juri poštara.

Pages