Foto: 
autor nepoznat

Svaštara - treći deo

Ne treba posebna mudrost da bi se shvatilo da su u realizaciji televizije Pink na čelu sa Željkom Mitrovićem, rijaliti programi paravan mnogim političkim aktivnostima. Ali treba velika mudrost da normalan čovek shvati dijagnozu hotelske konobarice, a renomiranog eksperta u oblasti umetničkog kritičara procene ljudskih vrednosti, koja podržavajući rijaliti u izuzetno jednostavnoj intonaciji u skladu sa inteligencijom eksponira svoju odlutalu ličnost vređanjem i pretnjom po društvenim mrežama vlasnicima zdravog razuma koji su shvatili fundamentalnu funkciju rijalitija. Ipak, nije bez razloga nastala popularna izreka o psu koji laje, pa se iz toga može zaključiti da je u pitanju skupjačica lajkova ili samo budala koja ne zna šta hoće, osim popularnosti. Dakle, blago onom ko na vreme poludi. Naravno, nije isključena mogućnost da je samo još nepromišljeno po direktivi ukalkulisano malo samoinicijativnog dodatka rijalitiju u nastojanju da skrene pažnju na sebe, jer je shvatila da se po kuhinjama ne reklamiraju kuvar i hrana, nego začin, na neki način. Pa, oprosti joj Bože, jer ne zna šta radi, a ni zašto to radi.

Ipak, visoke pozicije u crkvenoj hijerarhiji obogaćene blindiranim džipovima, zaštićenim firmama i drugim materijalnim vrednostima, po moralnim vrednostima  omogućavaju takvim hotelskim konobaricama po automatizaciji i hitnom postupku praštanje grehova od Svevišnjeg i na nebu i na zemlji. Topla preporuka crkvenog vrha ovakvim glupačitama je klečanje u ispovedaonici, a onda ispiranje usta olajavanjem normalnih ljudi. Ne praštaj im Bože, jer znaju šta rade i zašto to rade.

Za to vreme se žvalajko ispoveda na Pink televiziji svojim fanovima monologom o svojoj marljivosti i izuzetnoj požrtvovanosti, tako da bi normalan čovek pomislio da je za domovinu spreman na sve. U međuvremenu se daju građanstvu na znanje mega serijali rijaliti programa, u kojima se fanovima uzme nešto para za njihovo meketavo pravo glasanja, a Željko Mitrović zadovoljno trlja ruke. Kolaju priče da televizija Pink emituje sublimirane poruke, pa na taj način podvlači televiziju Pink gledaocima pod kožu i kod gledalaca stvara obavezu poslušnog gledanja. Priče su neproverene, ali gde ima vatre, ima i dima. Dakle, poslušnici televizije Pink se navuku na pink. Žele ga u sebi. E, to je patriotska ljubav.

Obzirom na prebukiranost migrantima zapadna Evropa nema mesta za nove, a oni koji su tamo će da se namnože, migranti u Srbiji će biti primorani da ostanu u Srbiji. Generalno nezadovoljni uslovima života u Srbiji, migranti su izrazili želju da napuste Srbiju, pa im je kralj obećao tople domove i pristojnu socijalnu pomoć, samo da ostanu. Iako nerado, odlučili su da će ovde malo da okupiraju i da se namnože, pa se može u dogledno vreme očekivati realizacija projekta velelepne džamije na mestu hrama svetog Save. Ka tome, sasvim je opušteno da očekujemo nove nerede dok se zvanično ne uvede šerijatski zakon, a onda nam više ne pomažu ni vazelin, a ni zubić vila. Opljačkane kineske robne kuće dale bi zeleno svetlo Pekingu da pošalje dve ulice i jedan zaseok dokonih mangupa i konkretno dokonih domaćica, tako da bi na mestu džamije nikao budistički hram. Maša i meda bi mogli biti od neverovatne pomoći poslednjem uporištu srpske šljive ako Putin odluči da drastično redukuje broj kosookih i obrezanaca na ovim prostorima, a na mesto budističkog hrama pojavila bi se ruska crkva. Tada bi naš bogu bliski patrijarh bio toliko ozlojeđen da bi pedofiliju postavio kao jedanaestu Božju zapovest, a Mitrović bi odobrio svom sinu još nekoliko saobraćajki sa smrtnim ishodom. Zaboravi ih Bože jer nisu vredni truda.

Komentari

Komentari